Sabtu, 6 Ogos 2016

Kisah Sebenar Seorang Aku..

Assalamualaikum..
Gembira sungguh dihati apataknya, hampir 20 tahun lebih nak buang kan lebih-lebihan lemak kat badan ni.. Bayangkan start Form 1 (13 tahun) badan makin membesar.. maklumla time tu selera makan tengah ada.. sampai la umur 20tahun seluar kena pakai size 42.. kadang² tu jeles tengok kawan² dengan stail fesyen terkini.. Macam² produk guna, dari murah sampai ke Mahal.. hasilnya takde..makin membesar ada la.. Bayangkan perasaan rendah diri masih menebal.. kena plak kawan² beri bermacam gelaran.. Nak marah tak boleh, sebab lagi marah lagi dapat gelaran baru pulak.. so simpan dalam hati pulak..

Sekarang ni dh 37tahun dah.. Alhamdulillah cinta hati saya (wife) jadikan saya "Tikus Makmal" dengan memberi produk Shaklee.. Mula² kena telan dulu Herblax 2biji 1 hari.. Sebulan juga la telan pil tu.. ye la kena bagi cuci dulu apa yang bersarang dalam usus tu.. Dari 2biji Up pulak ke 4biji, dah tu kena tambah 2 lagi jenis, Leceitin & Omega Guard..
Semua tu ada fungsinya, Cuci, buang & tenaga.. Sayang punya pasal kat wife maka terima la ujikaji kat diri saya.. hehe



Alhamdulillah sepanjang saya mengambil Supliment ni, saya takde la sampai berlari ke toilet maklum la kalau detox ni, memang kena selalu ke toilet.. Tapi bola.mengambil ni.Takde la sampai macam tu..

3bulan saya ambil suplement ni, saya macam tak percaya, dari 120kg turun ke 115kg, lepas tu turun lagi ke 109kg.. macam tak caya pulak..Sepanjang bulan Ramadhan baru² ni saya x timbang, sebab nak tengok result dia.. penghujung bulan ramadhan baru saya cek..Terperanjat lagi sekali sebab dapat 98.6kg.. fuiiyoo seeonok tu.. Kat kampung semasa raya mak saya terkejut sebab dah susut dah anak dia..hehe..Nak.kata konsisten makan pil tu tak juga.. kadang² skip sampai 1minggu.. so  takde la naik balik..

Baru² ni saya & wife bawa anak pi klinik sebab demam, saya nampak la alat penimbang dalam bilik Doc.. so saya timbang la.. Alhamdulilah turun lagi ke 96kg.. Syukur dah lama saya mengidamkan penurunan macam ni.. Sekarang timbul masalah lain pulak, Seluar banyak banyak dah longgar..baju pun dulu 2xL & 3xL sekarang XL la pulak.. nak tak nak kena cari size baru la sekarang ni..



Kepada wife saya yang empunya Blog ni.. Anda telah BERJAYA buat ujian keatas Suamimu ni..hehe..  Kepada Anda² yang membaca ni.. Jika mahu menjadi tikus makmal macam saya ni cepat² hubungi

0197439447 (Izni Malek) Insyaallah beliau sedia membantu..

Jadilah sebahagian SHAKLEE EFFECT!


Jumaat, 5 Ogos 2016

Assalamualaikum..
Apa khabar semua pembaca.. Syukur Alhamdulillah sebab diberi kesempatan & berkongsi di ini.. Terima kasih kepada Isteri tersayang kerana menjemput saya bersama-sama berkongsi pandangan dalam blog ini..

Saya Norimaei Mohamad atau Maei TE (Facebook), Saya pengguna & Authorized Dealer untuk Simkad Tone Excel.. Pasti ramai tertanya-tanya "bagus sangat ke simkad ni".. Jawapannya terlalu bagus, kerana tiada satu pun simkad di pasaran yang sanggup memberi ganjaran & keistimewaan kepada penggunanya..

Ini antara manfaat yang diberikan oleh Tone Excel kepada kami sebagai penggunanya..

1. Insurance Takaful Percuma bernila RM50K
2. Point Tiket Flight Air Asia
3. 30% Untuk Penginapan di Tune Hotel
4. Percuma Data Internet 1Gb, 1.5Gb & 2.5Gb
    (mengikut topup RM30, 50, 60 & 100)
5. Percuma Masa Berbual dengan Topup RM10, 20, 30, 50, 60 & 100.
6. Hot Plan 60 (Unlimited Call + 2.5Gb)
7. Cabutan Bertuah Bulanan & Tahunan
8. Pinjaman RM10K Untuk Kos Rawatan Hospital
9. Biasiswa Pelajaran Universiti Tempatan
10. Pasif Income Melalui Handphone
11. Number Lama boleh Dikekalkan




Antara tempat-tempat yang boleh topup



Promosi Topup




Jadi renungkan sebentar.. Sepanjang Anda menggunakan handphone, sudah berapa lama anda habiskan duit untuk topup & bill.. Apa yang anda dapat? Puas hati kah anda.. 
Baik lah, InsyaAllah saya akan coretkan lagi di ruangan akan datang.. 
Sebelum saya akhiri, jika anda mahu dapatkan simkad ini.. boleh hubungi saya di talian  01132330302.. Assalamualaikum..

Shaklee Dikuasakan dengan Tone Excel

Assalamualaikum..
Bersua kita kembali dalam Blog saya ni, setelah hampir 8 bulan saya menyepi.. Alhamdulillah dengan limpah kurnia dari Allah SWT, pelbagai rintangan & cabaran dalam kehidupan sekarang ni dapat saya bersama-sama lagi untuk meneruskan Blog saya ni.. Untuk pengetahuan semua, saya masih lagi aktif bersama produk kesihatan Shaklee.. Setiap bulan makin bertambah Order dari rakan-rakan sekerja, Fb, Instagram & juga keluarga.. Syukur Alhamdulillah..
Disini juga saya ingin menyatakan bahawa Blog saya ni juga akan dikemaskinikan oleh Suami saya, dalam menjalankan perniagaan online Telekomunikasi iaitu Simkad Tone Excel.. InsyaAllah kami akan sama-sama membuat yang terbaik dalam hasil perkongsian kedua-dua cabang bisness yang kami usahakan.. Alhamdulillah dengan kobolarasi kami dapat sama-sama membantu antara satu sama yang lain..

Seperti Shaklee, produknya amat terbaik untuk kesihatan kita, begitu juga Simkad Tone Excel terbaik untuk semua, kerana dengan menggunakan sahaja, kita dapat manfaat & ganjaran yang diberikan.. Ibarat "Bagai Aur dengan Tebing" Atau "Isi dengan Kuku".. Masing-masing memerlukan antara 1 sama yang lain.. Sambil saya bisness shaklee, saya memerlukan Telefon/ Handphone untuk saya menghubungi Prospek atau Customer saya.. Dari saya membazir dengan rangkaian sedia ada baik saya tukarkan kepada yang boleh mendatangkan keuntungan..

InsyaAllah akan bermulalah & aktif Blog ini seperti dulu dengan kabolarasi kami.. Terima kasih Selama ini untuk anda kerana memberi support saya selama ini..tq