Isnin, 18 Jun 2012

Cyst Mengecut Dari 4cm Setelah Mencuba GLA Complex Shaklee

Credit to Hanum

Happy nya harini dapat berita dari seorang kastemer. Kisahnya bulan lepas beliau ada mendapatkan GLA Complex Shaklee dari saya untuk masalah cystnya. Kisahnya beliau mempunyai 2 cyst serentak. Perasaan beliau sudah tentu bimbang, dia mengambil keputusan untuk mencuba GLA Complex untuk merawat masalah cyst tersebut.


Saya mencadangkan untuk mencuba GLA ni selama sebulan dan selepas itu pergi lagi scan untuk mengetahui keadaan cystnya adalah sudah mengecut. AMAZING!..Memang ada perubahan positif. Kita tengok kandungan mesej yang dihantar.


Alhamdulillah usaha berhasil jua. Walau masih belum kecut sepenuhnya tapi beliau janji untuk teruskan pengambilan. Sebulan dari sekarang kita tengok hasilnya ye. Bestkan :) Moga jadi inspirasi pada mereka yang ada cyst dan ingin mencuba vitamin, bolehla dapatkan GLA sekarang!

Utk keterangan lanjut sila hubungi saya di talian 019-7439447.

Jumaat, 15 Jun 2012

Jerawat Hilang, Kulit Kusam Kembali Berseri Dengan Vitamin E Shaklee

Credit to Hanum

Wah bestnya tengok pengalaman sis ni yang sudi berkongsi pada semua. Jom kita tengok dulu apa katanya:



"This one gambar before makan VIT E.. Muka beminyak.. Bejeragat.. Bekas jerawat jgn ckp lah... Huhu... So lucky to have SHAKLEE.. Serious sgt berkesan :-) .. I am happy with my new look"


"After 1 month and 2 weeks menggunakan VIT E.. Ini lah hasilnya... Kulit rasa lebih flawless.. Sekarang ni dh stat guna vit e & vit c.. Alhamdulillah.. Hasil yg lebih positive.. Bekas jerawat dah makin hilang.. Thank you my dearie sis Nur Najmah Salleh for introducing me such an awesome product.. Dia yg perasan muka saya kusam dan tak berseri dan suggest ambil vit e... Tq tq :-) ... Love Shaklee and my sis "



Pada mulanya beliau hanya mengambil Vitamin E Shaklee sahaja tetapi kemudiannya menambah Vitamin C untuk melengkapkan lagi. Best kan dapat wajah yang diimpikan. Jom kita baca apa kelebihan Vitamin  E ini.


Antara kelebihan Vitamin E ialah : dipetik dari blog Kak Cery
1.Dengan membaiki pembekalan oksigen dan asid Nukleik, Vitamin E menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit.

2.ANTI-PENUAAN - Kesan antioksidan dan Vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen, memberi anda lebih ketahanan.

3. Baik untuk JANTUNG
 - Mengembangkan pembuluh darah dan mencegah pengerasan arteri, keadaan begini biasanya dikaitkan dengan umur tua dan kerosakan jantung. Menghalang pembentukan darah beku.
4. Vitamin E meningkatkan kelelakian dan kesuburan

*Vitamin E diperlukan dalam pembentukan nukleus, dinding sel, RNA dan DNA pada setiap sel di dalam tubuh. Ia bertindak dengan Vitamin C untuk kesihatan sel-sel tubuh.

Di sini saya juga nak kongsi beberapa scenario yang saya baca dari blog Norita (ni saya letak original post dari beliau based on her experience)..Jom baca... Thanks Ann


Senario 1
Saya mempunyai seorang teman yang berusia 33 tahun. Dia merupakan seorang ibu dan wanita yang bekerjaya. Saya pernah berkongsi dengan beliau tentang keperluan supplement... apa kata beliau? Tak mengapalah, saya rasa saya cukup sihat dan saya jarang sakit. Kalau sakit pun setahun sekali. Alhamdulillah. Bagusnya mempunyai kesihatan seperti itu. Tetapi itu pada asasnya. Pandangan peribadi saya, walaupun beliau baru berumur 33 tahun tapi sudah kelihatan garis-garis kedut dan tompokan hitam diwajah beliau. Beliaukelihatan lebih tua dari usianya. Mengapa? Sebenarnya untuk kelihatan lebih muda, sel kulit memerlukan vitamin E. Sebab itu terdapat syarikat yang mengeluarkan produk pencuci muka yang claim bahawa produknya mengandungi ekstrak vitamin E la vitamin C dan macam-macam lagi. Sesungguhnya kecantikan itu bermula dari dalam. Apa yang saya maksudkan ialah balik pada penciptaan manusia itu sendiri. Kita wujud dari sel. Sel bergabung menjadi tisu. Dari tisu terbentuk organ. Dengan organ kita mempunyai sistem!
Senario 2
Sahabat suami saya seorang yang kurus. Memang nampak normal dari segala aspek. Baru-baru ini beliau dikehendaki untuk membuat medical check-up atas urusan kerja. Alangkah terperanjatnya beliau apabila result medical menunjukkan beliau mempunyai tahap kolesterol yang tinggi. Kemungkinan untuk mendapat sakit jantung sangat tinggi. Bagaimana? Sekiranya beliau tahu vitamin E amat bagus untuk memecahkan lemak(kolesterol) saya yakin beliau akan terus consume. Tetapi malangnya beliau adalah dari golongan yang taksub dengan doktor. Katanya doktor telah memberikannya ubat untuk mengawal kolesterolnya itu. Pada saya.... terpulang pada individu. 
Senario 3
Seorang teman saya yang memang lincah dan aktif orangnya, dapat tahu beliau mempunyai ketumbuhan di ovarinya. Saya juga berkongsi pengalaman saya sendiri, dimana saya mempunyai cyst(ketumbuhan di ovari) pada tahun 2003. Penyakit ni tak mengenal manusia pun. Saya kuatkan semangat. Saya mencari banyak bahan bacaan mengenainya. Alhamdulillah saya dah melalui pembedahan pada tahun yang sama. Begitu juga dengan teman saya. Namun penyakit ini mempunyai kebarangkalian untuk tumbuh kembali.Sejak dari itu saya amat mementingkan pengambilan anti-oxidant supplement iaitu ACE ( Vitamin A + Vitamin C + Vitamin E). Vitamin A kita ambil dalam bentuk beta carotene. Manakala teman saya ini sudah 3 kali menjalani pembedahan membuang cistnya itu. Sudah puas saya pujuk untuk mengambil vitamin... apa alasannya? Saya rasa vitamin itu terlalu mahal.Bagaimana pula dengan kos operation ek? Oh mungkin company bayar. Tapi siapa yang paling sengsara menjalani operation? Bukankah tubuh kita? Luka dalam adalah luka yang paling sukar nak sembuh... kalau tak cukup supplement, Allah sahaja yang tahu!

-

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 ---------------------------------------------------

Utk keterangan lanjut boleh hubungi saya 019-7439447

Isnin, 11 Jun 2012

Jenis-Jenis Set Penyusuan Utk Ibu

Credit to Hanum

Ibu-ibu yang menghadapi masalah dalam penyusuan seperti susu yang merudum, susu sikit, susu tidak cukup dan sebagainya namun tidak pasti untuk memilih set yang mana bagi ibu menyusu, boleh refer yang ni ye. Kami ada 3 jenis set untuk ibu menyusu iaitu:

1. Set Breastfeeding Euphoria
- set ini adalah trial pack yang boleh diconsume selama sebulan.Harga trial pack adalah RM80 dan bagi yang inginkan set penuh, boleh dapatkan dengan harga istimewa jika membuat pembelian di blog ini. Set penuh ini boleh bertahan sehingga 6 bulan dan sangat berbaloi dimiliki.




2. Set Breastfeeding Euphoria+Energizing Soy Protein(ESP)
- set ini sama seperti set no 1 di atas tetapi ada tambahan ESP yang mana fungsinya adalah lebih lagi daripada set no 1. Harga istimewa diberikan pada pelanggan yang membuat pembelian di blog ini.





3.Set Breastfeeding Euphoria+Energizing Soy Protein(ESP)+Ostematrix
- set ini adalah yang paling optimum dalam set penyusuan ibu. Set ini sesuai diambil oleh ibu-ibu yang sangat inginkan perubahan dalam penghasilan susu mereka.


Jangan lupa amalkan sesi direct feed dan mengepam dengan kerap untuk memastikan hasilnya seiring ye. Ibu yang sihat dan bertenaga insyaAllah pasti dapat menghasilkan susu dengan optimum. Minum air lebih dari biasa ye. Moga berjaya!

Utk keterangan lanjut sila hubungi saya Izni di talian 019-7439447.

Rabu, 6 Jun 2012

Ketahui Khasiat ESP yang anda tidak tahu!

Saya terbaca majalah Shaklee today yg memuatkan khasiat ESP selain menyalurkan tenaga yg berkekalan kepada peminumnya. Kalau anda nak tahu, selain rasanya yang sedap tu ESP memberi khasiat seperti berikut ye :

1) Rendah lemak secara semulajadi
2) Bebas kolestrol (orang yang nak diet boleh amik ni jgk)
3) Mengandungi sumber protein yg lengkap dengan kesemua 9 asid amino
4) Membantu membina otot, kulit dan hormon
5) Menyumbang makanan yang sihat kpd sistem imun
6) Menyokong diet dengan kolestrol sihat
7) Menyokong kesihatan prostat (org lelaki pun bleh minum :)
8) Mengandungi soya isoflavones yang membantu mengurangkan rasa panas berpeluh dikala waktu hampir putus haid dan juga kesihatan payu dara.

Wow, banyak kan khasiat ESP ni. So, tunggu apa lagi.Boleh cuba kalau nak tau keberkesanannya ye.

Boleh hubungi saya untuk pembelian dan keterangan lanjut di talian 019-7439447.

Isnin, 4 Jun 2012

Rahsia Suami Isteri kekal Bahagia

Credit to Hanum utk post dan gambar.

Ini dia set yang ditunggu-tunggu. Pengerat kasih sayang suami isteri. Siapa kata hubungan kasih sayang tidak penting? Bukan duit semata untuk hidup ni, kasih sayang bawa sampai ke mati:)


Kelebihan set ini yang menjadi kegilaan ramai. Sila baca di sini:

Kelebihan Vitamin E untuk lelaki:

1. Memperbaiki kualiti sperma lelaki. Dengan itu ia secara tidak lengsung mempengaruhi pergerakan sperma untuk bertemu dengan ovum.

2. Meningkatkan jumlah sperma. Harus diingat kekurangan sperma boleh mengurangkan kesuburan lelaki.

3. Vitamin E boleh merangsang LIBIDO. Apa libido ni? Libido adalah keinginan seks kerana ia meningkatkan paras testosteron dalam badan.Kekurangan testeoterone inilah yang menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.

4. Vita E & Selenium - bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.


Kelebihan Alfalfa untuk Isteri:


1. Merawat Keputihan.






2. Memberi keselesaan bersama. Pengalaman yang tidak boleh diganti bila dipuji suami.



Tunggu apa lagi..Hubungi saya di talian 019-7439447 untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang set ini.

Ahad, 3 Jun 2012

ESP Memberi Tenaga Ketika Berpuasa Ganti...

Malam2 ni terpanggil untuk bercerita tentang kebaikan dan faedah yg sy dapat apabila mengamalkan meminum ESP selama 2 bulan nie..
Alhamdulillah pada hari Khamis lepas sy puasa ganti..maklumlah dah nak tiba bulan Ramadhan ni kena la ganti puasa..hehe...
Dipendekkan cerita, terlewat bangun sahur plak..tinggal 10 min je waktu sahur dah nak habis...jadi sy pun trus amik 2 scoop ESP dan trus minum..
Yg sy xsangka tu sepanjang hari sy xrasa letih pun even lapar. Dah la kt ofis sibuk memanjang nak kena fokus keje..habis keje, balik rumah nak kemas rumah plak sb baru 2 hari pindah.
Tu satu hal..tiba2 plak dapat call family sebelah suami datang. Apalagi mcm lipas kudung masak kat dapur sambil kemas rumah. Yg hairannya sy langsung xrasa penat dan dahaga..padahal tgh puasa ni..smpaikan suami tegur suruh buka puasa dah tiba waktu buka. Xsedar langsung hari ni puasa. Hmm ni lah penangan ESP. Nak tengok ESP x..ni gambarnya..

Anda nak cuba ESP?Sila hubungi / SMS sy di talian 019-7439447 untuk mendapatkan consultation percuma tentang kebaikan ESP ni..