Isnin, 1 Oktober 2012

Energizing Soy Protein: Rahsia Kecantikanku

Kalau bab nak cantik, semuanya kebanyakan sinonim dengan wanita. Yela kita-kita ni la merangkap perempuan, isteri dan ibu. Produk kat luar sana memang sangat banyak, pilih saja mana berkenan, yang penting sediakan duit sahaja. Mari baca dulu apa kata seorang pengguna ni. Kredit to Hanum.

 

"Salam semua...
kite nk share skit kisah benar...gini, kita start minum esp last wk dlm bln pose..asal niat belikan utk kak long kite yg br lepas b'salin utk benefit dia..tapi disbbkan ade health prob.dia x jdk nk minum...so nak x nak kite la yg jdk bidan terjun, tukang abiskan...

alhamdulillah... dlm mase 3 minggu, kite dh dpt rase perubahan..kulit rase licin, jeragat makin pudar, selulit ilang..perut kempis...terase lemak2 terkumpul selama bermastautin dlm bdn dh x de...sluar yg dulu ketat, skarang dh bleh zip..."






Wah, dasat kan penangan Energizing Soy Protein ni. Semua dalam satu gitu. Nak kulit cantik, ok pass. Nak ramping, pass. nak hilangkan selulit, pass. nak buang lemak, pass. Memang best dan value for money omputih kata. Buat apa bazir duit beli produk banyak-banyak kalau hasil tidak memuaskan. Ambil Energizing Soy Protein sudah memadai.

Kenapa soya shaklee ini begitu dikagumi? Mari kita tengok secara generalnya kebaikan soya:

1. Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung melalui pengawalan paras kolesterol dalam badan oleh peptid soya 7s dan 11s di mana tindakannya seperti ubat “statins” tetapi tanpa kesan sampingan ubat.
2. Isoflavin soya dipercayai dapat mempertingkatkan kesihatan payudara serta mencegah penyakit barah payudara dan rahim, memperkuatkan tulang lalu mencegah osteoporosis dengan mekanisme mengurangkan kehilangan kalsium dalam tulang, mengatasi masalah simptom mati-haid. 3. Lesitin soya dapat mempercepatkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel, mengemusi lemak dalam makanan, mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati serta mampu mengawet penuaan dan mencegah pigmentasi kulit.
4. Kandungan asid amino perlu, asid lemak omega-3, asid folik, zat besi dan kalsium sesuai bagi semua wanita sebagai makanan tambahan protein utama untuk mencegah anemia dan mengurangkan masalah kesihatan. Selain itu, proses penuaan dapat diperlahankan.

5. Gula kompleks dan “oligosaccaride” dalam kacang soya memperbaiki masalah sembelit dan juga sebagai makanan utama probiotik di dalam usus besar demi kesihatan kolon serta mencegah kita daripada barah kolon.

Walaupun kacang soya memiliki pelbagai ciri yang merangsang kesihatan badan optimum, anda mesti berhati-hati semasa membuat pilihan jenama di pasaran.

Isnin, 18 Jun 2012

Cyst Mengecut Dari 4cm Setelah Mencuba GLA Complex Shaklee

Credit to Hanum

Happy nya harini dapat berita dari seorang kastemer. Kisahnya bulan lepas beliau ada mendapatkan GLA Complex Shaklee dari saya untuk masalah cystnya. Kisahnya beliau mempunyai 2 cyst serentak. Perasaan beliau sudah tentu bimbang, dia mengambil keputusan untuk mencuba GLA Complex untuk merawat masalah cyst tersebut.


Saya mencadangkan untuk mencuba GLA ni selama sebulan dan selepas itu pergi lagi scan untuk mengetahui keadaan cystnya adalah sudah mengecut. AMAZING!..Memang ada perubahan positif. Kita tengok kandungan mesej yang dihantar.


Alhamdulillah usaha berhasil jua. Walau masih belum kecut sepenuhnya tapi beliau janji untuk teruskan pengambilan. Sebulan dari sekarang kita tengok hasilnya ye. Bestkan :) Moga jadi inspirasi pada mereka yang ada cyst dan ingin mencuba vitamin, bolehla dapatkan GLA sekarang!

Utk keterangan lanjut sila hubungi saya di talian 019-7439447.

Jumaat, 15 Jun 2012

Jerawat Hilang, Kulit Kusam Kembali Berseri Dengan Vitamin E Shaklee

Credit to Hanum

Wah bestnya tengok pengalaman sis ni yang sudi berkongsi pada semua. Jom kita tengok dulu apa katanya:



"This one gambar before makan VIT E.. Muka beminyak.. Bejeragat.. Bekas jerawat jgn ckp lah... Huhu... So lucky to have SHAKLEE.. Serious sgt berkesan :-) .. I am happy with my new look"


"After 1 month and 2 weeks menggunakan VIT E.. Ini lah hasilnya... Kulit rasa lebih flawless.. Sekarang ni dh stat guna vit e & vit c.. Alhamdulillah.. Hasil yg lebih positive.. Bekas jerawat dah makin hilang.. Thank you my dearie sis Nur Najmah Salleh for introducing me such an awesome product.. Dia yg perasan muka saya kusam dan tak berseri dan suggest ambil vit e... Tq tq :-) ... Love Shaklee and my sis "



Pada mulanya beliau hanya mengambil Vitamin E Shaklee sahaja tetapi kemudiannya menambah Vitamin C untuk melengkapkan lagi. Best kan dapat wajah yang diimpikan. Jom kita baca apa kelebihan Vitamin  E ini.


Antara kelebihan Vitamin E ialah : dipetik dari blog Kak Cery
1.Dengan membaiki pembekalan oksigen dan asid Nukleik, Vitamin E menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit.

2.ANTI-PENUAAN - Kesan antioksidan dan Vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen, memberi anda lebih ketahanan.

3. Baik untuk JANTUNG
 - Mengembangkan pembuluh darah dan mencegah pengerasan arteri, keadaan begini biasanya dikaitkan dengan umur tua dan kerosakan jantung. Menghalang pembentukan darah beku.
4. Vitamin E meningkatkan kelelakian dan kesuburan

*Vitamin E diperlukan dalam pembentukan nukleus, dinding sel, RNA dan DNA pada setiap sel di dalam tubuh. Ia bertindak dengan Vitamin C untuk kesihatan sel-sel tubuh.

Di sini saya juga nak kongsi beberapa scenario yang saya baca dari blog Norita (ni saya letak original post dari beliau based on her experience)..Jom baca... Thanks Ann


Senario 1
Saya mempunyai seorang teman yang berusia 33 tahun. Dia merupakan seorang ibu dan wanita yang bekerjaya. Saya pernah berkongsi dengan beliau tentang keperluan supplement... apa kata beliau? Tak mengapalah, saya rasa saya cukup sihat dan saya jarang sakit. Kalau sakit pun setahun sekali. Alhamdulillah. Bagusnya mempunyai kesihatan seperti itu. Tetapi itu pada asasnya. Pandangan peribadi saya, walaupun beliau baru berumur 33 tahun tapi sudah kelihatan garis-garis kedut dan tompokan hitam diwajah beliau. Beliaukelihatan lebih tua dari usianya. Mengapa? Sebenarnya untuk kelihatan lebih muda, sel kulit memerlukan vitamin E. Sebab itu terdapat syarikat yang mengeluarkan produk pencuci muka yang claim bahawa produknya mengandungi ekstrak vitamin E la vitamin C dan macam-macam lagi. Sesungguhnya kecantikan itu bermula dari dalam. Apa yang saya maksudkan ialah balik pada penciptaan manusia itu sendiri. Kita wujud dari sel. Sel bergabung menjadi tisu. Dari tisu terbentuk organ. Dengan organ kita mempunyai sistem!
Senario 2
Sahabat suami saya seorang yang kurus. Memang nampak normal dari segala aspek. Baru-baru ini beliau dikehendaki untuk membuat medical check-up atas urusan kerja. Alangkah terperanjatnya beliau apabila result medical menunjukkan beliau mempunyai tahap kolesterol yang tinggi. Kemungkinan untuk mendapat sakit jantung sangat tinggi. Bagaimana? Sekiranya beliau tahu vitamin E amat bagus untuk memecahkan lemak(kolesterol) saya yakin beliau akan terus consume. Tetapi malangnya beliau adalah dari golongan yang taksub dengan doktor. Katanya doktor telah memberikannya ubat untuk mengawal kolesterolnya itu. Pada saya.... terpulang pada individu. 
Senario 3
Seorang teman saya yang memang lincah dan aktif orangnya, dapat tahu beliau mempunyai ketumbuhan di ovarinya. Saya juga berkongsi pengalaman saya sendiri, dimana saya mempunyai cyst(ketumbuhan di ovari) pada tahun 2003. Penyakit ni tak mengenal manusia pun. Saya kuatkan semangat. Saya mencari banyak bahan bacaan mengenainya. Alhamdulillah saya dah melalui pembedahan pada tahun yang sama. Begitu juga dengan teman saya. Namun penyakit ini mempunyai kebarangkalian untuk tumbuh kembali.Sejak dari itu saya amat mementingkan pengambilan anti-oxidant supplement iaitu ACE ( Vitamin A + Vitamin C + Vitamin E). Vitamin A kita ambil dalam bentuk beta carotene. Manakala teman saya ini sudah 3 kali menjalani pembedahan membuang cistnya itu. Sudah puas saya pujuk untuk mengambil vitamin... apa alasannya? Saya rasa vitamin itu terlalu mahal.Bagaimana pula dengan kos operation ek? Oh mungkin company bayar. Tapi siapa yang paling sengsara menjalani operation? Bukankah tubuh kita? Luka dalam adalah luka yang paling sukar nak sembuh... kalau tak cukup supplement, Allah sahaja yang tahu!

-

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 ---------------------------------------------------

Utk keterangan lanjut boleh hubungi saya 019-7439447

Isnin, 11 Jun 2012

Jenis-Jenis Set Penyusuan Utk Ibu

Credit to Hanum

Ibu-ibu yang menghadapi masalah dalam penyusuan seperti susu yang merudum, susu sikit, susu tidak cukup dan sebagainya namun tidak pasti untuk memilih set yang mana bagi ibu menyusu, boleh refer yang ni ye. Kami ada 3 jenis set untuk ibu menyusu iaitu:

1. Set Breastfeeding Euphoria
- set ini adalah trial pack yang boleh diconsume selama sebulan.Harga trial pack adalah RM80 dan bagi yang inginkan set penuh, boleh dapatkan dengan harga istimewa jika membuat pembelian di blog ini. Set penuh ini boleh bertahan sehingga 6 bulan dan sangat berbaloi dimiliki.




2. Set Breastfeeding Euphoria+Energizing Soy Protein(ESP)
- set ini sama seperti set no 1 di atas tetapi ada tambahan ESP yang mana fungsinya adalah lebih lagi daripada set no 1. Harga istimewa diberikan pada pelanggan yang membuat pembelian di blog ini.





3.Set Breastfeeding Euphoria+Energizing Soy Protein(ESP)+Ostematrix
- set ini adalah yang paling optimum dalam set penyusuan ibu. Set ini sesuai diambil oleh ibu-ibu yang sangat inginkan perubahan dalam penghasilan susu mereka.


Jangan lupa amalkan sesi direct feed dan mengepam dengan kerap untuk memastikan hasilnya seiring ye. Ibu yang sihat dan bertenaga insyaAllah pasti dapat menghasilkan susu dengan optimum. Minum air lebih dari biasa ye. Moga berjaya!

Utk keterangan lanjut sila hubungi saya Izni di talian 019-7439447.

Rabu, 6 Jun 2012

Ketahui Khasiat ESP yang anda tidak tahu!

Saya terbaca majalah Shaklee today yg memuatkan khasiat ESP selain menyalurkan tenaga yg berkekalan kepada peminumnya. Kalau anda nak tahu, selain rasanya yang sedap tu ESP memberi khasiat seperti berikut ye :

1) Rendah lemak secara semulajadi
2) Bebas kolestrol (orang yang nak diet boleh amik ni jgk)
3) Mengandungi sumber protein yg lengkap dengan kesemua 9 asid amino
4) Membantu membina otot, kulit dan hormon
5) Menyumbang makanan yang sihat kpd sistem imun
6) Menyokong diet dengan kolestrol sihat
7) Menyokong kesihatan prostat (org lelaki pun bleh minum :)
8) Mengandungi soya isoflavones yang membantu mengurangkan rasa panas berpeluh dikala waktu hampir putus haid dan juga kesihatan payu dara.

Wow, banyak kan khasiat ESP ni. So, tunggu apa lagi.Boleh cuba kalau nak tau keberkesanannya ye.

Boleh hubungi saya untuk pembelian dan keterangan lanjut di talian 019-7439447.

Isnin, 4 Jun 2012

Rahsia Suami Isteri kekal Bahagia

Credit to Hanum utk post dan gambar.

Ini dia set yang ditunggu-tunggu. Pengerat kasih sayang suami isteri. Siapa kata hubungan kasih sayang tidak penting? Bukan duit semata untuk hidup ni, kasih sayang bawa sampai ke mati:)


Kelebihan set ini yang menjadi kegilaan ramai. Sila baca di sini:

Kelebihan Vitamin E untuk lelaki:

1. Memperbaiki kualiti sperma lelaki. Dengan itu ia secara tidak lengsung mempengaruhi pergerakan sperma untuk bertemu dengan ovum.

2. Meningkatkan jumlah sperma. Harus diingat kekurangan sperma boleh mengurangkan kesuburan lelaki.

3. Vitamin E boleh merangsang LIBIDO. Apa libido ni? Libido adalah keinginan seks kerana ia meningkatkan paras testosteron dalam badan.Kekurangan testeoterone inilah yang menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.

4. Vita E & Selenium - bekerja bersama2 dengan vitamin C sebagai anti oksidan. Radikal bebas dalam tubuh mampu merosakkan sperma dan ovum. Jadi bagi menjaga kualiti sperma, seseorang lelaki harus mengambil vitamin E dalam kadar yang mencukupi. Selenium lengkap dalam Vita E Shaklee, untuk membantu pergerakan sperma agar lebih tangkas dan bergaya.


Kelebihan Alfalfa untuk Isteri:


1. Merawat Keputihan.






2. Memberi keselesaan bersama. Pengalaman yang tidak boleh diganti bila dipuji suami.



Tunggu apa lagi..Hubungi saya di talian 019-7439447 untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang set ini.

Ahad, 3 Jun 2012

ESP Memberi Tenaga Ketika Berpuasa Ganti...

Malam2 ni terpanggil untuk bercerita tentang kebaikan dan faedah yg sy dapat apabila mengamalkan meminum ESP selama 2 bulan nie..
Alhamdulillah pada hari Khamis lepas sy puasa ganti..maklumlah dah nak tiba bulan Ramadhan ni kena la ganti puasa..hehe...
Dipendekkan cerita, terlewat bangun sahur plak..tinggal 10 min je waktu sahur dah nak habis...jadi sy pun trus amik 2 scoop ESP dan trus minum..
Yg sy xsangka tu sepanjang hari sy xrasa letih pun even lapar. Dah la kt ofis sibuk memanjang nak kena fokus keje..habis keje, balik rumah nak kemas rumah plak sb baru 2 hari pindah.
Tu satu hal..tiba2 plak dapat call family sebelah suami datang. Apalagi mcm lipas kudung masak kat dapur sambil kemas rumah. Yg hairannya sy langsung xrasa penat dan dahaga..padahal tgh puasa ni..smpaikan suami tegur suruh buka puasa dah tiba waktu buka. Xsedar langsung hari ni puasa. Hmm ni lah penangan ESP. Nak tengok ESP x..ni gambarnya..

Anda nak cuba ESP?Sila hubungi / SMS sy di talian 019-7439447 untuk mendapatkan consultation percuma tentang kebaikan ESP ni..

Khamis, 31 Mei 2012

Vitamin Yg Penting Untuk Ibu Hamil

Mari kita lihat di sini vitamin ape yg perlu diambil oleh Preggy Mommies
Vitamin tersebut adalah Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega..
Kenapa ibu2 mengandung ni perlukan vitamin2 ini..

Credit to Hanum

Sepanjang kehamilan sudah tentu ibu perlukan khasiat yang lebih berbanding sebelum hamil kerana ada satu lagi nyawa dalam badan ibu. Adakah bermakna ibu kena makan untuk dua orang? Ibu bukan perlu makan untuk dua orang tetapi perlu mengambil makanan berkhasiat untuk keperluan 2 orang!

Apa yang ibu ambil akan disalurkan pada bayi yang dikandung. Jika ibu sendiri tidak cukup zat, bagaimana untuk salurkan pada anak? Sudah tentu anak akan mengalami kekurangan zat. Apa yang sangat penting dititikberatkan semasa mengandung adalah pengambilan supplement selain daripada pemakanan yang seimbang oleh ibu. Supplement WAJIB semasa mengandung:

1. ASID FOLIK
Umum mengetahui pengambilan asid folik adalah untuk menghindarkan bayi dari penyakit yang tidak diingini seperti 'spina bifida' (sejenis kecacatan tulang belakang) dan lain-lain seperti cleft lip (sumbing bibir). Pengambilan ASID Folik oleh ibu mengandung seharusnya sebanyak 400mcg setiap hari pada 2 bulan sebelum merancang untuk mengandung dan 3 bulan pertama kehamilan.
Ibu yang memunyai sejarah kehamilan terdahulu mendapat anak yang ada masalah penyakit seperti di atas haruslah menambahkan sebanyak 5mg sehari lagi untuk elakkan risiko tersebut.
contoh supplement yang mengandungi asid folik:




2.ZAT BESI (iron)
Zat besi diperlukan untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen ke seluruh badan. Tanpa zat besi, ibu mengalami kekurangan hemoglobin di mana jika dibiarkan akan menyebabkan anemia. Anemia akan menyebabkan ibu merasa lesu, cepat letih dan penat dan adakalanya boleh menyebabkan pitam. Sumber zat besi adalah daripada brocoli, bayam dan sayuran hijau. Tips:zat besi mudah diserap jika diambil bersama-sama vitamin C. Contoh zat besi dan Vitamin C:


3. ZINK & KALSIUM
Zink dan kalsium diperlukan untuk tumbesaran embrio dan juga untuk tulang dan gigi yang sihat.Bila ibu tidak mempunyai cukup kalsium, bayi akan menarik kalsium dari badan ibu dan akan menyebabkan ibu kekurangan kalsium.Kesian ibu kan. Oleh itu pastikan ibu mendapat kalsium yang cukup semasa mengandung ni. Kalsium akan mudah diserap dengan kehadiran magnesium.




Contoh Kalsium yang ada sekali magnesium adalah: 


 









Hubungi saya Izni 019-7439447 utk keterangan lanjut.

Selasa, 29 Mei 2012

Akhirnya berjaya Bergelar Ibu..dengan GLA complex meningkatkan kesuburan..

Credit to Hanum..

Semalam baru sahaja ingin melelapkan mata, bunyi sms. Siapala agaknya dkt pukul 12 mlm ni. SMS dibuka, 'hii sis, nak tanya kalau pregnant boleh teruskan makan GLA Complex tu tak?'.

Saya terus teringatkan seorang kastemer yang ambil GLA bulan lepas. Saya tanyakan beliau adakah adik pregnant? Beliau mengiakan dan menambah ' tunggu 5 bulan akhirnya dapat jugak'.

Amazing betul lah sudah ramai yang ambil GLA Complex Shaklee untuk kesuburan berjaya mengandung. Saya sendiri tumpang gembira sebab bukan senang nak dapat baby kan. Ada yang menunggu bertahun belum tentu dapat rezeki ni. Alhamdulillah!

Bagi yang ingin mencuba GLA complex shaklee bagi tujuan kesuburan, boleh dapatkan sekarang dengan harga istimewa. Tidak salah mencuba apatah lagi kerana niat yang baik. Berhasil atau tidak terpulang padaNya kerana Dia yang menentukan yang terbaik untuk kita.


p/s: GLA ni bukan sahaja untuk kesuburan, ianya juga mencantikkan kulit. Belum cuba belum tau. Sudah cuba pasti tidak akan berpaling lagi. Yang penting ianya adalah vitamin semulajadi, bukan sintetik.


Inilah saya:





** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.












Boleh hubungi saya Izni di talian 019-7439447 untuk keterangan lanjut.

Jumaat, 25 Mei 2012

Ibu Menyusu Perlu Vitamin?

credit

Hakikatnya ibu menyusu sama juga dengan ibu yang hamil. Kenapa semasa hamil kita berlumba-lumba untuk menjaga pemakanan, telan vitamin yang diberikan oleh doktor, minum susu dan sebagainya. Bila sudah bersalin, semua itu dilupakan apatah lagi semasa susukan anak.




Bukanlah bermakna vitamin adalah benda wajib yang perlu diambil, tetapi apa yang paling utama ibu-ibu perlu menjaga pemakanan semasa menyusu. Tetapi ramai juga yang mengeluh bagaimana hendak menjaga pemakanan sedangkan persekitaran dan waktu bekerja sudah membuatkan seseorang tidak dapat 100% menjaga pemakanannya.

Bagi yang menjaga pemakanan dan yakin dengan kesihatan diri, maka mungkin tidak perlukan vitamin. Tapi bagi ibu menyusu bekerja macam diriku sendiri, vitamin adalah sesuatu yang amat penting pada saya sekarang. Dulu saya juga menganggap makan vitamin buat membazir duit sahaja tetapi saya akui setelah mengamalkan vitamin, perubahan yang besar berlaku.

Dulu balik je kerja rasa sangat-sangat penat, hendak buat kerja rumah rasa penat yang amat. Selalu terbabas bila susukan anak, dengan diri sekali tertidur. Sampai satu tahaap rasa nak menangis pun ada.Vitamin apa yang membuatkan saya bertenaga?

1. VITALEA - yang ni mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral lengkap. Agak-agak dalam makanan seharian kita dapat semua ini tak? Saya rasa tak cukup sebab tu saya amik vitalea.

2. B Complex - Mengandungi 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan.
- Folik Asid
- Biotin
- Thiamin
- Riboflavin
- Niacin
- B6
- B12
- Panthotenic Acid
Semua vitamin B ni diperlukan oleh badan untuk melancarkan fungsi otak, saraf, pertumbuhan dan kecantikan kulit.

3. Vitamin C
Kepentingan Vitamin C pada manusia:
-antioksidan yang sangat bagus.
-Adalah salah satu komponen penting sistem imun,dan juga komponen penting kolagen yang sangat perlu untuk tisu yang sihat.
-Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi, otot dan salur darah.
-Bagus untuk menghindarkan katarak, sakit batu karang,karies gigi, asma, sakit belakang.
-Mengurangkan kedutan kulit yang disebabkan pendedahan kepada matahari.
-Pengambilan Vitamin C bersama dengan Vitamin E dapat menghalang 'sun burn'. Vitamin C sahaja tidak berupaya menghalang dari 'sun burn'.
-Mengurangkan protein dalam urin sesorang yang menhidap diabetes. Secara tidak langsung menghalang dari sakit buah pinggang.

4. Alfalfa
Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:

1.Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2.Melegakan sakit sendi dan belakang.
3.Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4.Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5.Memberi kelegaan semasa haid.
-Merawat arthitis
-Bagus untuk elergi dan ekzema
-Merawat asma
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
-Meneutralkan asid dalam badan
-Merawat masalah keputihan pada wanita
-Membesar dan menegangkan payudara
-Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
-Memulihkan urat selepas bersalin
-Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
-Meningkatkan stamina seorang suami
-Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
-Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

So ibu-ibu yang inginkan kesihatan yang optimum, bolehlah mencuba apa yang saya amalkan.

Boleh hubungi saya di talian 0197439447 utk maklumat lanjut.

Rabu, 23 Mei 2012

Khasiat Sunflower Oil Dalam GLA Complex

Gambar credit to Puan Lyna:




Wah hebatnya! Selain dari borage oil yang mempunyai khasiat berganda-ganda dari EPO, ada lagi satu rahsia dalam GLA Shaklee. Apa dia?

SUNFLOWER OIL:

Apa kehebatannya?

1. Sebagai pelembab. Sebab itulah ia berupaya menjadikan kulit pemakainya menjadi lembab. Ia menghalang kulit kita dari kehilangan air yang boleh membuatkan kulit menjadi kering. Awet muda gitu:)

2. Menyihatkan akar rambut. Bila akar rambut kuat akan mengurangkan rambut rosak dan mudah patah. (patah ke? taktau term yg betul - breakage). Sesiapa yang mengalami keguguran rambut, sila beri perhatian pada GLA ni ye.

3. Memperbaiki kesihatan jantung dan sistem kardiovaskular. Juga mengurangkan kebarangkalian untuk kena heart attack.

4. Ramai tak tahu ianya adalah sumber 'natural energi;. Campurkan dalam salad, rasakan perbezaannya!

5. Menghalang radikal bebas di sekeliling kita. Oleh itud apat menjaga diri dari risiko serangan kanser.

6.Merendahkan kadar kolesterol dalam badan.

7. Memperbaiki binaan tisu yang rosak, membina sel yang baru.

Banyak lagi jika hendak dikupas. Selamat mencuba..


 Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Hilangkan Parut Keloid dengan ESP!


Siapa yang bersalin  czer sudah pasti tau tentang parut keloid kan? Apakah keloid ni?

Keloid adalah luka parut yang hidup. Ia menjadi timbul, membesar dan akhirnya keluar dari sempadan luka yang lama. Kadangkala ia boleh menjadi begitu besar sehingga menyebabkan rasa sakit, gatal dan kurang selesa. Bukan itu sahaja, ia boleh menyebabkan tekanan perasaan dan perasaan rendah diri kerana secara kosmetik ia boleh mengubah fizikal seseorang. Namun secara medikal, ia tidak mengundang bahaya kepada nyawa.
credit to Dr azwan utk penjelasan tentang keloid.



Ngeri tak? Susah pulak tu nak hilang kan? Kebiasaannya kita boleh buat minor surgery untuk buang keloid ni tapi adakalanya kesan dari tu akan jadi gatal dan mungkin sampai jadi luka jika asyik menggaru. Kisahnya ada kastemer yang berkongsi kebaikan Energizing Soy Protein (ESP) ni dalam membantu merawat masalah dia. Kita tengok apa katanya.



"Just nak share, ESP mmg amazing! Sy ada buat minor surgery utk buang keloid (parut hidup) 2 bulan yang lepas. Dalam 2,3 minggu ni, parut surgery tu bertukar menjadi gatal dan luka akibat kulit sy yg sensitif dan juga menggaru. Selepas sy amalkan minum ESP, alhamdulillah, luka tersebut kering dan gatal-gatal pun hilang tanpa apa-apa ubat doktor. Memang sangat kagum! :)



Best kan? Memang dah terbukti ESP sangat-sangat best sebab tu ianya adalah hot produk di pasaran!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 ---------------------------------------------------
 Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Selasa, 22 Mei 2012

Risau Anak Tiada Selera Makan, Sembelit Dan Kerap Selsema?




Ibu-ibu yang risaukan anak kerap selsema dan tiada selera makan bolehla cuba mealshake ni.
Apa ada dalam mealshake ni sebenarnya?Jom baca perkongsian dari Mommy Lyna:

info kredit to mommy lyna

Apa itu MealShake?

Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda
Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

a wholesome instant breakfast
a delicious,inexpensive meal in hurry
a nutrition packed meal supplement
a detectable snack any time
an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium
Siapa yang perlukan MealShake?

Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..

Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?

Pn Husni -masalah anaknye sembelit :
Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu
Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa
_________________________________________
Pn Lia -masalah anaknye asma dan kurang selera mkn
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
________________________________________
Pn Cda -masalah anaknye demam panas teruk ,hampir sebulan mkn antibiotik je
…doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)….kulit anas menjadi kasar…dan anas jadi sensitif…mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
2 hari selepas tu cda nampak perubahannye….anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur………dan dari tu juga anas semakin aktif…..tidak mudah meragam…dan sekarang selepas 1 bulan….badanya dah mula berisi…kulitnya semakin halus dan sekata.
_________________________________
Pn Ina -masalah anaknye tak selera mkn
Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard… (sedap dikunyah begitu sahaja)……nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali seharidan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya.
_______________________________
Pn Ayu -masalah anaknye tak selera mkn
AlhamduLILLAH, lepas 3 hari try Shaklee Mealshake,Alif dah mula menampakkan perubahan..dia dah mula mintak makan..dan makan pun takde ler tunjuk 4 jari dia tu dah..makan abes sampai dia betul2 kenyang..and takde dah makan benda2 merapu tu..dan dia mula nampak aktif, ceria dan sihat..
___________



Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com

Rabu, 2 Mei 2012

Dengan GLA Shaklee, Tidak Perlu Berbedak Lagi!

Dengan GLA Shaklee, Tidak Perlu Berbedak Lagi!

Inilah kisah benar yang baru dikongsikan oleh rakan-rakan pagi tadi. Sebelum ni beliau hanya mendengar dari rakan-rakan kisah keberkesanan GLA Shaklee tapi belum mencubanya sendiri. Bila dah cuba sendiri, lihat apa katanya.




'Betul la kann..GLA dan Vit E shaklee sgt bagus! Baru ambik dlm 3 mgu, tp best! Selalu xleh mkn belacan,seafood,ayam...skrg alhamdulillah! Jerawat nk naik kat muka pun takut..dari dulu mkn EPO xde plak mcm ni..smpaikn muka dh nk jd permukaan bulan..tp sejak dgn GLA n Vit E ni..alhamdulillah!!!:)'

Seorang lagi rakan menambah:
'fara amik seminggu lebih baru ada kesan...2nd week baru nampak ketara..kulit lebih halus gebu, cerah, bibir dah merah2 gitu..hahahaha..time basuh muka pon bole siap terpk, licin dan halus gilaaa kulit aku..sy dah lama tak rasa kulit mcm ni semenjak pegi kursus diploma pengurusan awam (yg ada modul tentera, outward bound school, bomba dan polis yg dok main dgn selut,api,hutan,panas dan segalanya yg mmg musuh ketat kulit)
pastu time mlm bila lampu malap2, kulit mcm glowing.ala2 mcm edward cullen kah kah kah..tetiba nak samakan dgn twilight plak kan..hehe
tp fara combine skali dgn esp..'.
ohh and, fara tak pakai makeup or even compact powder ke pejabat..lipstick pun tak pakai ye.....'

Kenapa kesannya begitu pada kulit? Kerana GLA Shaklee adalah dari borage oil yang berfungsi mengekalkan kelembapan dan kemulusan kulit bermasalah atau kering. Sebab itu sesiapa yang mengamalkan GLA Shaklee boleh perasan keadaan kulit semakin cantik dan sekata.

Ini dia borage ataupun'starflower'




Tidak percaya? Cuba sendiri baru tau:)

Selasa, 21 Februari 2012

Omega Untuk ibu Menyusu Kekal Slim

Inilah dia rupa omega guard shaklee.


Ibu-ibu yang menyusu badan tidak perlu risau lagi jika merasakan badan anda semakin membesar bagai johan :)
Kebenarannya bila kita menyusu secara tidak langsung akan membakar lemak-lemak dalam badan dengan lebih cepat tapi ada sesetengah ibu yang proses tersebut memakan masa seiring dengan pertambahan umur dan proses metabolisma badan yang semakin menurun.

Pengambilan omega guard shaklee adalah selamat untuk ibu mengandung malah dengan kandungan DHA di dalamnya dapat membantu ibu dan juga bayi. Kebaikan pada bayi adalah DHA dapat disalurkan melalui susu dengan lebih berkesan. Ibu yang mengmbil DHA didapati susunya mengandungi kadar DHA yang lebih banyak berbanding ibu yang tidak mengambil DHA.Ibu juga mendapat kebaikan dari DHA ini dengan meingkatkan daya ingatan dan fokus para ibu. Maklumlah kata orang tua bila bersalin ni banyak urut yang terputus, daya ingatan juga semakin tumpul. Tajamkan balik dengan pengambilan omega guard shaklee ini.

Omega Guard Shaklee boleh meningkatkan kadar HDL dalam darah.HDL ini dalam ertikata lain adalah kolesterol baik yang dapat membuang kolesterol jahat dalam badan.Kolesterol jahat boleh menempel pada pembuluh darah dan lama kelamaan boleh sebabkan ianya tersumbat.Maka terjadilah kes sakit jantung dan sebagainya yang melibatkan sumbangan dari kolesterol jahat. Jadi bila HDl tinggi (disumbangkan oleh omega), maka kurangla lemak tidak baik dalam badan ibu. Dengan kata mudah cepatlah si ibu boleh slim.

Namun harus diingat pengambilan omega perlulah bersama-sama dengan pengambilan serat dan air yang banyak untuk melancarkan lagi proses penyingkiran lemak. Contoh serat adalah alfalfa.


Jadi ibu-ibu yang ingin endapat khasiat 2 dalam 1 melalui omega bolehla bertindak sekarang. Semoga bermanfaat :)

Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Rabu, 15 Februari 2012

Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) tidak Pernah Menghampakan

Laris sungguh ESP sekarang ni terutamanya mereka yang pernah mencubanya. Bukan saja membantu para ibu dalam meningkatkan lagi stok susu mereka (kena tau dan amalkan basic penyusuan ye)malah mencantikkan kulit ibu juga. Maklumlah ianya adalah protein soya yang kita sedia maklum memang bagus untuk kulit yang cantik. Tidak perlu lagi minum soya dalam tin baerkaton-katon, sekarang sudah ada soy protein Shaklee yang sungguh mudah disediakan. Paling penting ianya adalah soy protein yang bermutu tinggi dan diproses secara semulajadi.

Apa kata kita tengok komen ibu menyusu yang mengambil ESP ni:

'I am so damn in love with shaklee.. Lg2 esp.. Stat ambk hari ahad,mlm.. Pg ni hari selasa pam pada 9am dpt 9oz.. 4oz sblh.. Biasa nak dpt 4oz pn pam kiri kanan.. Thanks a lot 2 my beloved esp.. Syukur pd tuhan yg mengizinkannya. Bertambah rezeki my baby Aira.. Ibu sanggup lakukan ape saja demimu syg..'




Itu sebabnya kebaikan Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) tidak perlu dipertikaikan lagi. Selain dari membantu para ibu yang menyusu, kebaikannya yang lain adalah:

*Membantu pembentukan sel baru.
*Baik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
*Bagus untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
*Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak jadi boleh share dengan anak yang setahun ke atas dan seisi keluarga.
*Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.


Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Baju Longgar, Boleh Pakai Jeans Berjenama, Diriku Sudah Kembali Langsing

Seronok betul dengar sorang customer ni yang happy dengan perkembangan dirinya. Baru mencuba set diet shaklee, sekarang sudah menampakkan hasilnya. Apa yang dia ambil?

1. Cinch
2. Lecitin
3. Fiber
4. Herblax






Anda yang ingin memcuba tunggu apa lagi.Anda buat, anda dapat :)

Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Isnin, 13 Februari 2012

Penyakit Gout, Simptom, Kesan dan Cara Merawat

Penyakit gout seringkali menyerang lelaki biasanya dan wanita jarang mengalaminya kecuali selepas menopous.

Penyakit gout juga sering dikaitkan dengan penyakit orang kaya kerana ianya berkait rapat juga dengan pemakanan yang mengandungi banyak protein. Gout terjadi kerana pengumpulan asid urik di bahagian tertentu pada sendi dan tisu lembut terutamanya pada kaki.

Asid urik ini adalah bahan buangan hasil pemecahan protein yang mana jika tidak dibuang dari badan akan mengumpul di sendi-sendi dan ia membentuk hablur kristal. Asid urik berlebihhan inilah yang akan mnyebabkan sakit gout di mana pesakit yang menghidapnya akan mengalami kesakitan yang amat pada bahagian kaki terutamanya selain rasa panas dan bengkak pada pergelangan kaki.

Amalan pemakanan yang seimbang amat perlu dalam mengawal penyakit gout ini. Pesakit yang menghidapnya hendaklah menjauhi bahan makanan atau hasil laut yang berprotein tinggi contohnya sotong, udang dan ketam. Pesakit gout juga tidak boleh mnegmabil sardin dan ikan bilis. Pesakit gout juga SANGAT DIGALAKKAN MENGAMBIL banyak air beralkali untuk menyingkirkan asid urik dalam badan.Kebiasaan pesakit gout dirawat dengan ubat-ubatan (drugs) yang kesan jangka panjang boleh menjejaskan diri pesakit. Cara lain yang lebih semulajadi untuk merwat gout adalah seperti berikut.

Tips pemakanan untuk pesakit gout:

1. Pengambilan Omega - Omega 3 fatty asid dikenali sebagai bahan antiradang yang sesuai untuk pesakit gout mengurangkan bengkak dan sakit pada sendi di bahagian kaki. Satu kajian dibuat untuk perbandingan antara ibuprofen (non-steroidal anti-inflammatory drug) dan juga omega 3. Sudah tentu omega 3 adalah pilihan yang lebih selamat dan semulajadi.

2. Minum banyak air beralkali - PERFORMANCE DRINKS adalah satu pilihan kerana ianya memelihara kandungan bendalir dalam badan seterusnya mengelakkan dehidrasi. Pesakit gout amat memerlukan air yang mencukupi untuk proses perkumuhan asid urik.




Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Ahad, 12 Februari 2012

Posisi Susukan Bayi

Kali ini saya berkongsi posisi menyusukan bayi. Ibu yang menyusu bolehlah mencuba ye :)

1. POSISI CRADLE HOLD
Posisi ini paling biasa dilakukan oleh ibu semasa menyusukan bayi mereka terutamanya untuk bayi yang baru lahir. Caranya pegang bayi dengan cara menampung/mengampu dengan tangan dan dekatkan mulut bayi kepada payudara.Boleh juga meletakkan bantal untuk menyokong lengan ibu dan juga memastikan penyusuan berjalan dengan selesa.
















2. CROSS CRADLE HOLD
Sama seperti cradle hold cuma tangan si ibu memainkan peranan dalam mengawal kepala bayi. Posisi ini sesuai bagi bayi pramatang dan ibu yang mempunyai puting bersaiz kecil.


















3. THE FOOTBALL HOLD
Posisi yang sesuai untuk ibu yang bersalin secara caesarian. Gunakan bantal untuk mengampu bayi dan kaki bayi perlulah diletakkan di bawah lengan anda.















4. LYING DOWN
Posisi yang sangat popular terutamanya sewaktu tengah malam. Ibu boleh rehat di samping susukan bayi:)



Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Vitamin Lengkap Untuk Anak Membesar

Ibu-ibu yang prihatin semua. Ada berita baik untuk ibu yang pentingkan kesihatan dan kecergasan anak masing-masing. Usah risau jika anak anda susah makan, seorang yang 'picky eater', selalu kena demam,selsema, batuk dan sebagainya. Kini terdapat set vitamin yang sesuai untuk anak-anak yang berusia 1 tahun ke atas.

Inilah dia OMEGA GUARD SHAKLEE dan juga MEALSHAKE.



MEALSHAKE SHAKLEE
- Hanya satu sudu sehari, tambahkan ke dalam susu atau minuman kegemaran anak-anak.
- Mengandungi 24 vitamin dan mineral lengkap untuk perkembangan si comel.
- mengandungi protein dan kalsium yang sangat penting di usia kanak-kanak yang sedang membesar. Kandungan proteinnya membantu untuk pembinaan kuku, tulang, kulit, rambut yang sihat.
-Mengandungi fiber yang membantu melawaskan pembuangan kanak-kanak. (sangat sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami masalah sembelit).
- Rasanya yang sedap perisa vanila, sangat berkrim seperti rasa aiskrim. Ibu-ibu juga pasti tergoda.
p/s ibu juga boleh mengambil mealshake ini sebagai sarapan pagi (kekal sihat walau berdiet)

OMEGA GUARD SHAKLEE
- Mengandungi 120 mg DHA dan 180mg EPA.
- Bukan sahaja mengandungi DHA, malah EPA juga. Kepentingan EPA adalah umpama irama dan lagu kepada DHA.DHA adalah untuk perkembangan otak sama pentingnya kalsium untuk pembinaan tulang. Jika kekurangan DHA, maka perkembangan emosi dan intelek kanak-kanak juga terganggu.


Set lengkap untuk kanak-kanak ini pastinya memuaskan hati ibu yang prihatin.


Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Sabtu, 11 Februari 2012

DHA Dalam Susu Ibu

Apakah dia DHA? DHA adalah Docosahexaenoic acid yang mana ia adalah sejenis omega 3 fatty asid. Kenapa ianya penting? Kerana ianya adalah tunjang utama kepada perkembangan otak dan retina (mata). Susu ibu secara semulajadi sudah mengandungi DHA maka tidak hairanlah ianya mempengaruhi kepintaran dan visual seseorang bayi yang menyusu badan.

Jom kita tengok perbezaan kandungan DHA dalam susu ibu mengikut negara.


Cuba lihat, Jepun adalah negara yang mempunyai peratusan DHA paling tinggi.Tidak hairanlah kenapa Jepun boleh berjaya kan?

Walaupun susu ibu telah pun mengandungi DHA, ia amat berkait rapat juga dengan diet si ibu. Pemakanan yang memngandungi DHA contohnya minyak ikan mempengaruhi kadar DHA dalam susu ibu yang mengamalkannya.Kajian juga memendapati, ibu yang mengamalkan diet DHA dalam pemakanannya, boleh memberi kesan kepada bayi iaitu bayi lebih lena tidur. Dengan itu, apa kata cuba omega guard yang mengandungi DHA untuk bayi tidur lebih lena.



Hubungi saya dengan sms ke 019 7439447 atau email izni_maei@yahoo.com untuk maklumat lanjut.

Ahad, 5 Februari 2012

Khasiat alfalfa selain membanyakkan susu ibu


Alfalfa hanya dikenali oleh golongan ibu-ibu yang menyusukan anak sebagai milk booster atau makanan penambah susu.

Alfalfa sudah dikenali sejak berzaman sebagai galactagogue, di negara2 Barat. Menurut kellymom.com, daun alfalfa yang diambil bersama Lactuca Virosa (sejenis kubis liar) dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu antara 50-100%.

Walau bagaimanapun, alfalfa bukan sekadar makanan penambah susu. Ia ada 1001 kebaikan yang pastinya dapat dinikmati oleh semua golongan, termasuklah golongan bapa, wanita muda, lelaki dan warga emas.
Khasiat daun alfalfa, selain membanyakkan susu ibu:
  1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  1. Membesar dan menegangkan payudara
  2. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  3. Memulihkan urat selepas bersalin
  4. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  5. Meningkatkan stamina seorang suami
  6. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
  7. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
BREASTFEEDING SET B
Mengandungi 
  • 30' Multivitamin
  • 30's B complex
  • 30's Vitamin C
  • 90's Alfalfa
PEMBELIAN FULLPACK SET B 

Mengandungi 
  • 120's Multivitamin
  • 120's B complex
  • 180's Vitamin C
  • 330 Alfalfa 
  • Bonus 1 - 60 biji Alfalfa PERCUMA!
HANYA RM241 SAHAJA. HARGA TERMASUK PENGHANTARAN#

 Hubungi saya/sms Izni Abd Malek 0197439447